Menu
 
Karta MenuKarta WinKarta AlkoholiPromocje

Przystawki / Appetizers

Pasztet z kaczych wątróbek, karmelizowana gruszka, galaretka, orzechy
Duck liver pate, caramelized pear, jelly, nuts

Tatar wołowy, musztarda dijon, grzyby, ogórek, cebula, capary

Beef tatare, dijon mustard, mushrooms, cucumber, onion

Carpaccio z łososia i sandacza, majonez cytrynowy, parmezan, rucola
Carpaccio of salmon and zander, lemon mayonnaise, parmesan cheese, arugula

Krewetki tygrysie z vongolami w chili w sosie winnym
Tiger prawns with clams in chili in wine sauce

Półmisek wędlin dojrzewających
Platter of Regional ham selection

Sielawa i kawior z sałatką jajka przepiórki, ogórek
Withefish and caviare with salad , quail egg, cucumber

 

Zupy / Soups

Krem z kiszonej kapusty z wędzonym półgęskiem, ziemniakami i rydzami
Creamy sauerkraut soup with smoked goose breast, patatoes and saffron milk cap mushrooms

Zupa grzybowa z lanym ciastem
Mushroom soup with batter dumplings

Zupa rakowa śmietana, szyjki rakowe
Caryfish bisque, sour cream, caryfish necks

 

Dania główne / Main dishes

Kotleciki jagnięce dynia, cukinia, marchew
Lamb cutlets, pumpkin, zucchini, carrot

Comber z sarny, przepiórka, pietruszka, groszek cukrowy
Roe deer sadlle, quail egg, parsley, sugar peas

Udko z kaczki confit gnocchi, czerwona kapusta z morelami na ciepło
Confit duck legs, gnocchi, red cabbage with apricots for heat

Filet z sandacza na puree z groszku, soczewica beluga, brukselka
Fillet of zander on green pea puree, beluga lentils, brussels sprout

 Stek wołowy Angus, mini marchewki z grilla, cukinia, fioletowe ziemniaczki, sos demi
Beef steak Angus, grilled baby carrots, zucchini, purple potatoes, demi sauce

Policzki wieprzowe, pęczak, pak-choi, sos demi
Pork cheeks, pearl barley, pak-choi, demi sauce

Schab z kością, ziemniaki, mizeria
Loin with bone, potatoes, cucumber salad with sour cream

 

Sałaty/Salads

Sałata z wędzoną gęsiną
Smoked goose meat sald

Sałata z oliwkami kalamata i fetą
Kalamata olives and feta cheese salad

Sałata z kurczakiem, bekon, emil grana, anchois
Chicken salad, bacon, emil grana cheese, anchois

 

Makarony/ Pasta

Pappardelle z wołowiną i borowikami w sosie rozmarynowym
Beef pappardelle with boletus in rosemary sauce

Tagliatelle z krewetkami
Tagliatelle with shrimps

 

Desery / Desserts

Sernik z sosem
Cheesecake with sauce

Mus z czekolady i orzecha laskowego w cieście cygaretkowym i galaretką
Chocolate and hazelnut mousse in cigarettes dough and jelly

Crumble ze śliwkami i gałka lodów waniliowych
Crumble with plums and vanilla ice cream