Menu
 
Karta MenuKarta WinKarta AlkoholiPromocje

 

Przystawki / Starters

Tatar z siekanej wołowiny / Beef tartare

z domowymi piklami, puree z wędzonego żółtka, brioche / homemade pickles, smoked egg yolk puree, brioche

 

Pierogi / Dumplings

z bryndzą, czarną soczewicą i bobem, redukcja z buraka (6 szt.) / local cheese, black lentils and broad beans, beetroot reduction (6 pcs.)

 

Sałatka Rzymska / Romaine salad

z marynowaną papryką, serem solankowym i sosem vinegrette / marinated pepper, salted cheese and vinaigrette

 

 

 

Zupy / Soups

Krem z białych szparagów / White asparagus cream

z jajkiem i szczawiem / egg and sorrel

 

Krem z łososia i pieczonych pomidorów / Salmon and baked tomatoes soup

 


Żurek na własnym zakwasie / Sour soup based on homemade sourdough

 

Dania główne / Main dishes

Kura zagrodowa z puree z pora / Farm hen with leek puree

brokół w orzechach laskowych, sos veloute aromatyzowany truflą / hazelnut broccoli, truffle-flavored veloute sauce

 

Łosoś z ziołami / Salmon with herbs

puree z marchewki, brukselka, fondant ziemniaczany / carrot puree, brussels sprouts and potato fondant

 

Polędwiczki wieprzowe w boczku / Pork tenderloin wraped in bacon

batat, puree z groszku, sos rozmarynowy / sweet potato, pea puree, rosemary sauce

 

Burger z szarpanym jeleniem w cebulowej bułce / Pulled deer burger

frytki, sos BBQ z wędzonych jabłek, colesław / french fries, smoked apple BBQ sauce and salad

 

 

Spaghetti z tostowanym pieprzem / Spaghetti with toasted pepper

ser Emilgrana, rukola / Emilgrana cheese, arugula



Stek z antrykotu wołowego / Beef entrecote steak

ziemniaki hasselback, pieczarki z patelni, sos pieprzowy / hasselback potatoes, pan fried mushrooms and pepper sauce

  

 

 

Desery / Desserts

Szarlotka z opalaną bezą / Apple pie with meringue

i domowymi lodami cynamonowymi / homemade cinnamon ice-cream

 

Mus z białej czekolady / White chocolate mousse

rabarbar z kruszonką, bezy / rhubarb crumble, meringues