Menu
 
Karta MenuKarta WinKarta AlkoholiPromocje

Przystawki / Starters

Risotto buraczkowe z krewetką tygrysią i cykorią
Beetroot risotto with tiger prawns and chicory

Krewetki Kuro z karczochami i pieczywem w sosie
Kuro prawns with artichokes and toasts

Kurki w sosie śmietanowym podane z pieczywem czosnkowym
Chanterelle mushrooms in cream sauce served with garlic bread

Pate z gęsich i kaczych wątróbek z cebulą prażoną, pumperniklem i marynowaną kalarepą
Goose and duck liver patè with crispy fried onions, pumpernickel and pickled kohlrabi

 

Zupy / Soups

Zupa grzybowa z kolendrą
Wild mushroom soup with corriander

Krem z dyni z oliwą pomarańczową i prażonymi pestkami dyni
Cream of pumpkin with orange-infused olive oil and roasted pumpkin seeds

Krem z pieczonego buraka z owczym serem
Cream of roasted beetroot with sheep's cheese

Zupa rybna z owocami morza
Mixed seafood soup 

 

Dania główne / Main dishes

Łopatka jagnięca z fondantem ziemniaczanym, mini brokułem, popcornem z ziemniaka i sosem jałowcowym
Lamb shoulder in juniper gravy served with fondant potatoes and mini broccolis

Stek z rostbefu pieczony na kamieniu z domowymi frytkami, sałatami i sosami
Beef steak on a hot stone with homemade fries, salads and sauces

Żebro wołowe confit podane na puree ziemniaczano-pietruszkowym z burakiem w grzybowym demi
Beef rib confit in mushroom demi glace served on a bed of potato
and parsnip pureé and beetroots

Ozory wołowe z ziemniakami fioletowymi, kapustą pak-choi i sosem chrzanowym
Beef tongue in horseradish sauce with truffle potato mash and pak-choi

Filety z okonia z ziemniakami, szalotką, groszkiem i koprem
Perch fillet with potatoes, shallots, peas and dill

Bekon stek podany z opiekanymi ziemniakami, cebulą, boczkiem, pieczoną kapustą i prażoną słoniną
Bacon steak with roast potatoes, onion, bacon, roasted cabbage and pork scratchings

Jesiotr podany na puree z pasternaku, soczewicą belugą i plackiem z cukini
Sturgeon with parsnip pureé, beluga lentils and zucchini fritter

 

 

Sałaty / Salads

Sałata z krewetkami w panierce panko
Salad with panko-crusted prawns

Sałata z pieczonymi szprotami
Roasted sprats salad

Sałatka z grillowanym indykiem i boczkiem
Roasted turkey and bacon salad 

 

Makarony / Pasta

Spaghetti z mulami w sosie czosnkowym
Spaghetti with mussels in garlic sauce

Tagliatelle z owocami morza
Seafood tagliatelle

Pappardelle z leśnymi grzybami
Wild forest mushrooms papardelle 

 

Desery / Desserts

Banany w cieście filo z musem arbuzowym i lodami
Filo-wrapped bananas with watermelon mousse and ice cream

Kremówka z liofilizowanymi owocami, kwiatami i cukrem fiołkowym
Cream cake with freeze-dried fruit, edible flowers and wild violet sugar

Creme brulee z owocami
Creme brulee with fresh fruit