Przystawki / Starters
Tatar z siekanej wołowiny / Chopped beef tartare
kremowe żółtko z anchois, domowe pikle, świeża bułeczka
creamy yolk with anchois, homemade pickles, fresh brioche
Tarta z porem i halibutem confit / Tart with leek and halibut confit
boczek, żółtko, kawior
bacon, yolk, caviar
Sałata Caesar z wędzonym kurczakiem (lub serem solankowym ) / Caesar with smoked chicken (or brine cheese)
sałata rzymska, parmezan, anchois, grzanki
romaine lettuce, parmesan, anchois, croutons
Hummus z fasoli wrzawskiej / Bean hummus
wędzona papryka, świeże warzywa, proziaki
smoked paprika, fresh vegetables, proziaki bread
Zupy / Soups
Curry z dynią / Pumpkin curry
ciecierzyca, szpinak, kolendra
chickpeas, spinach, coriander
Flaki wołowę na gęsinie / Tripe on goose meat
boczniak, warzywa korzeniowe
oyster mushrooms, root vegetables
Krem z koźlarza / Birch bolete mushrooms cream
olej tymiankowy, wędzona śmietana
thyme oil, smoked cream
Dania główne / Main dishes
Polędwiczka i policzek wieprzowy / Tenderloin and pork cheek
jabłko, kapusta, cebula czerwona, opiekane ziemniaki
apple, cabbage, red onion, baked potatoes
Halibut w sosie holenderskim / Halibut in hollandaise sauce
fasolka szparagowa, orzechy laskowe, czarna soczewica, cukinia
green beans, hazelnuts, black lentils, zucchinni
Tagiatelle z borowikiem / Tagiatelle with boletus
szalotka, żółtko, ser Emil Grana, chrupiąca szynka dojrzewająca (lub suszony pomidor)
shallot, yolk, Emil Grana cheese, crispy maturing ham (or dried tomato)
Burger z szarpanym dzikiem (lub kotletem warzywnym) / Pulled wild boar burger (or vegetable cutlet)
ser wędzony, warzywa, domowy sos BBQ z wędzonymi jabłkami, frytki, colesław
smoked cheese, vegetables, homemade BBQ sauce with smoked apples, fries, coleslaw
Rostbef wołowy w maśle paryskim / Roast beef in café de paris butter
puree ziemniaczane z oscypkiem, smażone rydze w ciemnym sosie, salsa z pieczonej papryki
potato and oscypek cheese puree, fried red pine mushrooms in dark sauce, roasted paprika salsa
Gulasz z dzika z pyzami drożdżowymi (lub wegetariański gulasz z „mięsem” sojowym)
/ Wild boar stew with yeast dumplings (or vegetarian stew with soy „meat”)
boczek z dzika, marchew, cebulka perłowa, pieczarki, puree z selera, wino
wild boar bacon, carrot, pearl onion, mushrooms, celery puree, wine
Desery / Desserts
Tartoletka z flambirowaną śliwką / Tartolet with plum flambée
sos angielski, domowe lody śmietankowe
crème anglaise, homemade cream ice cream
Różany crème caramel / Rose crème caramel
konfitura borówkowa
blueberry preserves