Menu
 
Karta MenuKarta WinKarta AlkoholiPromocje

 

Przystawki / Starters

Tatar z siekanej wołowiny / Chopped beef tartare

kremowe żółtko z anchois, domowe pikle, świeża bułeczka
creamy yolk with anchois, homemade pickles, fresh brioche

 

Tarta z porem i halibutem confit / Tart with leek and halibut confit

boczek, żółtko, kawior
bacon, yolk, caviar

 

Sałata Caesar z wędzonym kurczakiem (lub serem solankowym ) / Caesar with smoked chicken (or brine cheese)

sałata rzymska, parmezan, anchois, grzanki
romaine lettuce, parmesan, anchois, croutons

 

Hummus z fasoli wrzawskiej / Bean hummus

wędzona papryka, świeże warzywa, proziaki
smoked paprika, fresh vegetables, proziaki bread

 

Zupy / Soups

Curry z dynią / Pumpkin curry

ciecierzyca, szpinak, kolendra
chickpeas, spinach, coriander

 

Flaki wołowę na gęsinie / Tripe on goose meat

boczniak, warzywa korzeniowe
oyster mushrooms, root vegetables


Krem z koźlarza / Birch bolete mushrooms cream

olej tymiankowy, wędzona śmietana
thyme oil, smoked cream

 

Dania główne / Main dishes

Polędwiczka i policzek wieprzowy / Tenderloin and pork cheek

jabłko, kapusta, cebula czerwona, opiekane ziemniaki
apple, cabbage, red onion, baked potatoes

 

Halibut w sosie holenderskim / Halibut in hollandaise sauce

fasolka szparagowa, orzechy laskowe, czarna soczewica, cukinia
green beans, hazelnuts, black lentils, zucchinni

 

Tagiatelle z borowikiem / Tagiatelle with boletus

szalotka, żółtko, ser Emil Grana, chrupiąca szynka dojrzewająca (lub suszony pomidor)
shallot, yolk, Emil Grana cheese, crispy maturing ham (or dried tomato)

 

Burger z szarpanym dzikiem (lub kotletem warzywnym) / Pulled wild boar burger (or vegetable cutlet)

ser wędzony, warzywa, domowy sos BBQ z wędzonymi jabłkami, frytki, colesław
smoked cheese, vegetables, homemade BBQ sauce with smoked apples, fries, coleslaw

 

Rostbef wołowy w maśle paryskim / Roast beef in café de paris butter

puree ziemniaczane z oscypkiem, smażone rydze w ciemnym sosie, salsa z pieczonej papryki
potato and oscypek cheese puree, fried red pine mushrooms in dark sauce, roasted paprika salsa

 

Gulasz z dzika z pyzami drożdżowymi (lub wegetariański gulasz z „mięsem” sojowym)
/ Wild boar stew with yeast dumplings (or vegetarian stew with soy „meat”)

boczek z dzika, marchew, cebulka perłowa, pieczarki, puree z selera, wino
wild boar bacon, carrot, pearl onion, mushrooms, celery puree, wine

  

 

Desery / Desserts

Tartoletka z flambirowaną śliwką / Tartolet with plum flambée

sos angielski, domowe lody śmietankowe
crème anglaise, homemade cream ice cream

 

Różany crème caramel / Rose crème caramel

konfitura borówkowa
blueberry preserves